Veelgestelde

Vragen

Wanneer je een fotoreportage wilt boeken, mag je een formulier invullen dat te vinden is onder mijn contactgegevens, mij een berichtje sturen op instagram (@byandreafotografie) of sturen jullie een mailtje naar info@byandrea.nl

​We kijken dan samen naar de mogelijkheden in onze agenda’s. Ik raad aan om minimaal één maand vooraf te boeken zodat je verzekerd bent van een plekje. Vooral de weekenden zitten snel vol. Je mag natuurlijk altijd proberen om last minute een shoot te boeken!

Let bij het uitkiezen van een mooie locatie vooral op het seizoen. In de herfst is bijvoorbeeld een bos heel mooi, in augustus is de heide die in de bloei staat heel gaaf en in de lente is een bloeiende boomgaard prachtig.

Vinden jullie het moeilijk om een geschikte locatie te vinden en willen jullie advies? Ik denk graag met jullie mee!

In de lente/ zomer kan de zon weleens heel fel zijn. Toch vind ik zacht natuurlijk licht het mooiste op de foto. Daarom adviseer ik in de lente/ zomer om in de avond uren rond de zonsondergang (golden hour) of in de ochtend foto’s te gaan maken.

Wil je inspiratie op doen? Neem dan een kijkje op de pagina www.byandrea.nl/fotolocaties/ !

Allereerst, doe iets aan waar je jezelf mooi in voelt. Als jij je mooi voelt in de kleding die je aan hebt zul je dit ook uitstralen tijdens de fotoshoot.

Zachte en lichte tinten doen het altijd goed op foto’s! Het is mooi als één van jullie een wat donkerdere kleur draagt en de andere een wat lichtere tint. Hele harde en felle kleuren, drukke prints, drukke teksten en bedrukte afbeeldingen in je kleding kan je het beste vermijden. Deze kunnen namelijk afleidend zijn op foto’s, de aandacht gaat dan naar bijvoorbeeld dat drukke printje in plaats van naar jullie. Ik adviseer om de kleding op elkaar af te stemmen, zodat de kleuren bij elkaar niet vloeken.

In de herfst/ winter is het vaak te koud om zonder jas foto’s te maken. Toch zijn de foto’s zonder jas het mooiste. Daarom kan je het beste zoveel mogelijk laagjes dragen, zodat je het niet heel koud krijgt wanneer je je jas uittrekt. Hierbij kan je denken aan een extra shirt onder de kleding, een mooi vest/ blazer of een sjaal.

Wees jezelf, dit maakt de foto’s puur. Juist de spontane foto’s springen er meestal uit! 

​ Heb je thuis objecten (bijvoorbeeld een mooi kleed of een fruitkist) waarvan je denkt dat het leuk is op de foto? Neem ze zeker mee!

Stel jullie wonen op een fruitteeltbedrijf en jullie gaan een newbornshoot doen met jullie pasgeboren kindje, dan is het bijvoorbeeld heel leuk om een fruitkist mee te nemen om daar vervolgens foto’s mee te maken. 

Voorafgaand aan de shoot hou ik de weersverwachtingen goed in de gaten.

Bij bewolking kan het gewoon doorgaan. Bewolking is fijn voor de foto’s omdat je dan geen harde schaduwen of ‘knijp ogen’ krijgt. Als het regent adviseer ik om de shoot te verzetten, tenzij je als alternatief een lichte binnenlocatie hebt. 

Ik zoek de mooiste foto’s van jullie reportage uit. Deze bewerk ik stuk voor stuk zorgvuldig. De onbewerkte bestanden worden niet geleverd. Het is ook niet toegestaan om de bestanden die ik aan jullie heb geleverd te bewerken.

Het grootste gedeelte van de foto’s zullen jullie in kleur ontvangen. Een klein gedeelte van de foto’s zullen jullie in zwart-wit krijgen omdat ik denk dat die foto’s nog mooier zijn in zwart-wit!

Alleen de foto’s van de bruidsreportages verstuur ik op een USB-stick. De overige fotoreportages lever ik digitaal af. Op de USB staan niet álle foto’s die ik gemaakt heb op jullie grote dag of tijdens de fotoreportage, maar een selectie daarvan. Een selectie van de mooiste foto’s. In het pakket dat jullie gekozen hebben is aangegeven hoeveel foto’s dit minimaal zijn. De foto’s worden in hoge resolutie afgeleverd.

De foto’s zijn niet helemaal rechtenvrij, het copyright blijft ten alle tijde in handen van de fotograaf. Jullie mogen wel alles met de foto’s doen, zo lang ze maar niet commercieel gebruikt worden zonder mijn toestemming. Foto’s delen op je Facebook of foto’s mailen naar familie mag natuurlijk wel gewoon.

Een trouwalbum is heel persoonlijk en iets waar jullie je hele leven naar zullen kijken. Daarom wil ik ook dat jullie helemaal tevreden zijn met het eindresultaat. Om die reden wil ik jullie graag mee laten beslissen. Na de bruiloft lever ik eerst zo snel mogelijk de foto’s af, zodat jullie alle foto’s alvast kunnen bekijken.

Vervolgens laat ik jullie een lijstje opstellen met de foto’s die jullie graag in het album willen. Op basis van dit lijstje maak ik een ontwerp. Mochten jullie nog wijzigingen willen aanbrengen hoor ik dit graag van jullie en pas ik het ontwerp aan. Als het ontwerp is goedgekeurd gaat het naar de drukker. Wanneer het album binnen is, controleer ik hem voor de laatste keer en doe ik hem op de post.